virtute, citate, recunostinta

Puterea recunoștinței, cum poate face ea diferența?


“Recunoştinţa nu este doar cea mai importantă dintre virtuţi, ci şi părintele tuturor celorlalte.” – Marcus Tullius Cicero

Ți s-a întâmplat vreodată să îți intre o pietricică în pantof? Când lucrul acesta se întâmplă, tindem să ne enervăm puţin, apoi ne aplecăm şi scoatem pietricica. Interesant este că în zilele în care nu avem nicio pietricică în pantof, nu realizăm acest lucru.

Nu ne bucurăm de lucrurile bune care se întâmplă, în schimb ne enervăm pe cele rele, fie ele nişte mărunţişuri precum o pietricică.

Ca popor, noi nu prea avem exerciţiul recunoştinţei. Nu suntem recunoscători pentru lucrurile care apar natural. În schimb, preferăm să ne concentrăm pe lucrurile negative. Iar dacă suntem recunoscători pentru ceva, atunci se întâmplă doar când luptăm să obţinem acel ceva. Lucrurile gratis nu ne interesează în aceeaşi măsură.

Motivul practicării recunoștinței – Unele studii au arătat că oamenii recunoscători sunt mult mai fericiți decât cei mânioși.

Alte impacte asupra vieții omenești, dobândite în urma practicării recunoștinței sunt:

-Aceste persoane au o părere mai bună despre sine.

-Persoanele care practică recunoștința acordă o atenție mai mare sentimentelor și una mai mică bunurilor materiale.

-Activitatea optimistă le determină atingerea obiectivelor într-un ritm mult mai alert.

Cum începem să fim recunoscători

-Prima modalitate de a deveni mai recunoscători este aceea de a ține un jurnal al recunoștinței

Poți opta să scrii, în fiecare zi, câte 5 lucruri pentru care îi ești recunoscător zilei. La început poate fi mai greu, căci problemele pot acapara recunoștința, însă fii cu băgare de seamă, uneori nici nu realizăm pentru cât de multe lucruri putem fi recunoscători.

-Optează pentru o piatră a recunoștinței

Caută o piatră, pe care să o ai în permanență cu tine. De fiecare dată când o atingi, gândeştete la 5 lucruri plăcute din viaţa ta pentru care eşti recunoscător. Te va ajuta să fii recunoscător pe toată durata zilei şi în momente în care nu te aştepţi.

-Schimbă-ţi optica asupra lucrurilor

Ori de câte ori apare un eveniment stresant şi neplăcut în viaţa ta, gândeşte-te la lucrurile plăcute care s-au întâmplat datorită lui.

-Mulţumeşte mai des

Recunoaște, și tu mulțumești destul de rar și o faci doar atunci când primești ceva cu adevărat valoros. Poate că ar fi cazul să mulțumim și pentru că cineva ne-a întrebat cum este ziua noastră, nu? I-a păsat de noi în acel moment, deci ar trebui să fim recunoscători pentru asta!

-Nu te mai plânge

Nu doar ție ți se întâmplă evenimente neplăcute. Ce rezolvi dacă te plângi în permanență? Te va ajuta asta să scapi de probleme? Sigur că nu! În loc să îți consumi energia pe astfel de obiceiuri, mai bine ai încerca să folosești energia pe găsirea soluțiilor!

Recunoștința este cea mai frumoasă formă de înălțare, dacă nu mă crezi încearcă, nu vei avea nimic de pierdut în afară de energia negativă!


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns