Racla Sfintei Cuvioase Parascheva a rămas în Catedrală, iar jandarmii păzesc intrările Mitropoliei. Preotul Constantin Sturzu: „Pelerinilor li s-a interzis să mai vină la Iaşi anul acesta, printr-o decizie discriminatorie”


Preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, a menţionat ca astăzi, 8 octombrie 2020, de la ora 06.00 ar fi trebuit să fie scoasă racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei.

Acesta susţine că printr-o decizie nedreaptă şi discriminatorie, pelerinilor nu li s-a permis să vină în municipiul Iaşi. În consecinţă, baldachinul ce se împodobea cu flori în fiecare an, a rămas gol. Fiind mai mulţi jandarmi ce au înconjurat Mitropolia Bucovinei şi Moldovei, decât pelerini, Sfântă a rămas în biserică.

„Printr-o decizie nedreaptă și discriminatorie, pelerinilor li s-a interzis să mai vină la Iași anul acesta. Astăzi, începând cu ora 06.00, ar fi trebuit să fie scoasă racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva și așezată pe baldachinul ce se împodobea cu flori în fiecare an. Nemaifiind pelerini – de dimineață au fost doar câțiva închinători -, racla a rămas în Catedrală. Imaginile sunt mai mult decât edificatoare”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Intrările spre Mitropolie sunt păzite de jandarmi. Sunt lăsaţi să intre doar cei care au domiciliul în municipiul Iaşi. O parte din oamenii care mai ajung din alte localităţi, din judeţ, sunt nemulţumiţi că nu sunt lăsaţi să intre la moaşte. La racla Sfintei în aceste momente sunt în jur de 30 de persoane.

Un tânăr din localitatea ieșeană Tomești își arată nemulțumirea vis a vis de decizia luată de forțele de ordine, aceea că persoanele care nu sunt din municipiul Iași, nu pot intra să se închide la racla Sfintei Cuvioase Paracheva din Iași, scrie bzi.ro.

„Ce înseamna asta? Nu vi se pare aberant? Sunt dintr-o comună limitrofă. Fac 10 minute până acasă. Eu vreau să intru să merg să mă închin la Sfântă. Dacă merg la un preot nu mă lăsați?”, susține ieșeanul din Tomești.


About the author

Maya O.

View all posts