Cum a slăbit regina

Regina Maria, printre primele persoane din România care a reușit să țină o cură de slăbire!


Despre cea mai iubită regină a României, Maria, se cunosc multe lucruri, însă foartă puține lume știe că aceasta a fost printre primele femei din țară care au ținut o cură de slăbire, această decizie a ei șocând pe toată lumea

Regina a renunțat la deliciul culinar

La început de secol XIX, în orice casă de aristocrat, desfățul culinar era la el acasă, iar doamnele și domnișoarele nu făceau rabat de la consumarea preparatelor delicioase, fără să se gândească că acestea aduc multe kilograme în plus. Odată cu trecerea timpului însă, moda venită de la Paris a adus cu sine și rochii până la genunchi dar și renunțarea la corset.

Iar asta înseamna să ai o talie perfectă, pentru a da bine în fața tuturor.

Pentru că bărbații erau primii care vedeau diferențele… Printre primele femei care au hotărât să scape de câteva kilograme a fost însăși regina Maria, această decizie șocantă uimind pe toată lumea.

Era un lucru total neobișnuit, însă nimeni nu a îndrăznit să-I spună ceva Suveranei, care în urma unei cure de slăbire a dat jos nu mai puțin de șase kilograme. Transformarea reginei Maria a României a avut loc în anul 1920, când aceasta s-a hotărât să țină o dietă bazată pe fructe. Astfel, regina a devenit un model pentru tinerele din România și din acest punct de vedere.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts