reguli oameni carismatici

Reguli ale celor mai carismatici oameni


Când vă întâlniți cu unii oameni, începeți brusc să vă simțiți important, special și efectiv luminat? Nu putem determina întotdeauna această calitate, dar unii oameni o au: ei sunt prin natura lor carismatici.

Din păcate, carisma naturală își pierde rapid efectul, căci o cunoaștere mai apropiată creează familiaritate.

Totuși, unii oameni păstrează o carismă uimitoare pe întregul parcurs al relației: construiesc și mențin relații excelente, îi influențează sistematic (într-un mod bun) pe cei din jurul lor, îi încurajează în mod sistematic pe alții să se trateze mai bine. Aceștia sunt genul de oameni pe care ni-i dorim în preajmă și genul de oameni cărora vrem să le urmăm modelul.

Din fericire, suntem capabili de asta. Carisma reprezintă abilitățile noastre de prezentare, nu modul în care ne îmbracăm, nici imaginea pe care noi o transmitem lumii. Carisma este ceea ce facem cu adevărat.

Iată 10 caracteristici ale persoanelor cu carismă remarcabilă:

1. Ascultă mai mult decât vorbesc

Pun întrebări, mențin contactul vizual, zâmbesc, nu se încruntă, dau din cap, răspund atât verbal cât și nonverbal. Este poate tot ceea ce este necesar pentru a demonstra interlocutorului importanța sa.

Apoi, când vorbesc, nu oferă sfaturi până nu li se cer. Ascultarea arată îngrijorarea față de o persoană, mult mai bine decât sfatul, deoarece, prin oferirea de sfaturi, cel mai adesea se trece conversația la propria persoană. Deci, vorbiți numai atunci când sunteți gata să spuneți ceva important și semnificativ pentru o altă persoană, nu pentru voi.

2. Nu ascultă în mod selectiv oamenii

Unii oameni, știți asta, nu sunt în stare să asculte ce au de spus oamenii din jur. Desigur, poți comunica cu acești oameni, însă vezi prin ochii lor că ceea ce spui tu nu ajunge la urechile lor.

Oamenii cu adevărat carismatici ascultă cu atenție pe toată lumea și indiferent de poziție, statut social sau “nivel”, simt că au ceva în comun cu acele persoane. Deci, omul carismatic merge pe principiul: suntem egali.

3. Ei își amână activitățile atunci când vorbesc cu alți oameni

Nu își verifică mesajele din telefon, nu stau cu ochii în ecranul telefonului, nu se concentrează pe nimic altceva, decât pe interlocutor.

4. Nu se gândesc la ceea ce ar putea obține

Nu te gândi la ceea ce primești. Concentrează-te pe ceea ce poți oferi. Dăruirea este singura modalitate de a stabili o adevărată legătură, o relație curată.

5. Nu-și arată niciodată adevărata valoarea …

Singurii care pot fi impresionați de statutul social, sunt acei oameni aroganți și pretențioși. Un om carismatic nu este impresionat de cine ești și ce faci, se simt mai degrabă enervanți și le creează disconfort să poarte o conversație pe această temă.

6. Își dau seama că alți oameni pot fi mai importanți decât ei

Persoanele carismatice sunt conștiente că există oameni mult mai pregătiți sau mai inteligenți decât ei, de aceea nu subminează autoritatea nimănui. Pentru o persoană carismatică, chiar și o conversație cu o femeie de serviciu poate reprezenta ceva nou de învățat.

7. Îi luminează pe ceilalți

Omul carismatic nu se pune niciodată în lumină pe el însuși, ci își dorește ca cei din jurul său să își găsească adevărata lumină.

8. Își aleg cuvintele potrivite

Cuvintele pe care le folosim îi pot afecta pe cei din jur, iar o persoană carismatică este conștientă de acest aspect și are grijă de cuvintele pe care le folosește.

9. Nu discută despre eșecurile altora …

Bineînțeles, toți bârfim puțin, însă bârfa nu trebuie să ajungă la cotele răutății, căci oricine se poate gândi astfel: „oare pe mine mă bârfește?”

10. Își recunosc cu ușurință propriile eșecuri

Oamenii carismatici nu au o problemă în a discuta despre eșecurile lor. Nu se rușinează că au greșit, deoarece consideră asta ceva normal și mereu acceptă greșeala ca pe o lecție învățată.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns