Regulile de etichetă

Reguli de etichetă pentru doamne…


Doamnelor, vreți să faceți o impresie bună în societate? Atunci ar trebui să țineți cont de regulile de etichetă și de bun gust. Iată ce trebuie să faceți ca să aveți mereu o imagină bună în lume.

Nu mergeți în vizită fără să fiți invitată

Una dintre regulile de care trebuie să țină seama o doamnă este aceea că nu trebuie să meargă niciodată neinvitată într-un loc. Iar dacă cineva a venit fără să anunțe, e neapărată nevoie să purtați un halat peste pijamale. E de prost gust să fiți privită altfel. Ați invitat pe cineva la restaurant?

Atunci e clar că dumneavoastră veți plăti, așa că nu e cazul să vă supărați, pentru că nu aveți nici cel mai mic motiv. Dacă însă un bărbat vă invită, el trebuie să plătească.

Niciodată, în orice loc v-ați afla, nu puneți telefonul pe masă în public. Nu veți face altceva decât să arătați celor de față cât de plictisită sunteți de conversația cu ei. Mai ales dacă începeți să butonați mobilul…

Să aveți întotdeauna pantofii curați

Vă pregătiți să plecați de acasă? Nu înainte de a vă face pantofii. Este absolut necesar să nu uitați niciodată acest lucru, pentru că, mai ales la o femeie, nu se acceptă.

Dacă cineva vă face un reproș sau vă spune cuvinte grele, nu trebuie să vă coborâți la nivelul lui și să ridicați vocea. De asemenea, aveți întotdeauna grijă ca bărbatul să meargă mereu pe partea stângă a dumneavoastră.

Nu în ultimul rând evitați să spuneți ce vârstă aveți, cât de bogată sunteți, ce probleme de sănătate aveți sau dacă ați fost rănită în dragoste.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts