Regulile oamenilor intelepti: 5 “NU”care te vor duce la succes


1. Nu face ceea ce nu iti place

Este o nebunie sa accepti obligatii suplimentare daca nu ai scapat de cele vechi. Nu spune DA oportunitatilor care nu iti provoaca entuziasm, fortandu-te sa iti intrerupi programul tau, devalorizandu-ti adevaratele dorinte.

Nu te transforma in cineva care are grija de toata lumea! In caz contrar, risti sa fii acolo unde nu ti-ai fi dorit, cu oameni pe care nu i-ai ales, SCRIE STIRIACTUALE.NET.

2. Nu asculta intotdeauna opinia multimii

Inca respingi planuri pentru ca cineva nu le-a placut? Este o nebunie sa ai incredere in opinia altcuiva in loc de a ta, sa te lasi condus de oameni lenesi si critici incapabili sa creeze ceva propriu.

Cei mai multi oameni nu au facut nimic in intreaga lor viata, in timp ce tu ai avut dificultati, si sunt invidiosi pe dezvoltarea ta. Cresti, te schimbi, mergi mai departe, dar nu renunta la vise din cauza opiniei unor spectatori.

3. Nu te molopsi cu starea de spirit a altcuiva

Oamenii inteligenti nu permit altora sa le strice starea de spirit, ci isi separa propriile emotii de cele impuse de cineva din afara. Fiecare persoana are propria sa experienta, isi pretuieste tragedia, proiecteaza sentimente pentru toata lumea.

Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa le cedezi, fiind ca majoritatea. Dimpotriva, pastreaza spiritul de lupta in tine, ai grija de fericirea ta interioara. La urma urmei, realitatea este subiectiva si nu ar trebui sa defineasca lumea ta.

4. Nu astepta ajutor extern

Daca ai oameni pe care sa te bazezi, este bine. Dar nu transfera responsabilitatea pentru viata ta altora. Nimeni altcineva nu poate rezolva problema in mod corect.

Oamenii inteligenti nu se tem de sarcini dificile, chiar daca nu au experienta, isi pompeaza abilitatile si rezolva problema singuri. Frica de a face o greseala, de a nu face fata, nu ar trebui sa impiedice avansarea. Lasa carjele si vei deveni mai puternic.

5. Nu te baza pe noroc

O persoana inteligenta se bazeaza pe cunostintele si abilitatile sale, asculta propria sa inima, dar nu asteapta o solutie la probleme de la soarta.

Credinta in bine este in regula, dar nu ar trebui sa te inseli, fa tot ce-ti sta in putinta pentru a castiga batalia. Inactiunea duce la dezamagire inevitabila. Lucreaza pe obiective, investeste in sufletul tau, si succesul nu va intarzia.


Loading...

About the author

Maya O.

View all posts