ciorbei de perișoare

Nu te poți opri din mâncat… Încearcă rețeta de Ciorba de perișoare făcută ca la mama acasă!


Oriunde am merge în lume, nimic nu se compară cu gustul inconfundabil al ciorbei de perișoare pe care o preparau părinții sau bunicii noștri.

Iată care este rețeta autentică a celei mai iubite dintre ciorbele românești!

Mod de preparare

Pentru prepararea acestui preparat incredibil, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 morcovi, 1 lingură cu făină, 100 g orez bob rotund, 1 ceapă, 600 g carne tocată, 1 litru zeamă de varză sau castraveţi în saramură, 2 roşii în bulion, 2 linguri cu ulei, 1 ardei gras verde, 1/2 ţelină mica, 1 rădăcină de pătrunjel, sare, 2 ouă, 1/2 legătură de pătrunjel.

Curățați bine zarzavaturile, apoi le spălați, le tocați cât de mărunt vreți sau le dați pe răzătoare. Ulterior, le puneți la călit în oala în care va fierbe ciorba. După ce s-au înmuiat, se pun la fiert în apă cu sare. Între timp, vă pregătiți să amestecați toate ingredientele iar cu palmele ușor umezite, formați perișoare micuțe.

Când legumele sunt fierte, puneți în oală perișoarele una câte una, cu mare grijă ca să nu se rupă, dar și zeama cu care urmează să acriți ciorba. Lăsați să fiarbă până ce perișoarele se vor ridica la suprafață. Gustați dacă ciorba este destul de sărată și acră, apoi tocați pătrunjelul și adăugați.

Felicia Iederă


Loading...

About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *