Rețeta italienească de înghețată pentru toate gusturile


Pe lângă toate preparatele delicioase preparate in casa, toată lumea așteaptă și o cupă de înghețată cu totul deosebită. E vorba de înghețata italienească, al cărei gust nu se uită ușor.

Iată care este rețeta acestui dulce deosebit…

Mod de preparare

Pentru obținerea înghețatei italiene, aveți nevoie de două cești cu lapte proaspăt, o cană cu smântână groasă, patru gălbenușuri de ou și jumătate de ceașcă cu zahăr.

Amestecați smântâna și laptele într-o cratiță și puneți la foc mic. Lăsați să fiarbă și apoi transferați amesecați într-un castron și lăsați să se răcească.

Bateți gălbenușurile de ou într-un castron mare, apoi adăugați zahărul și apoi bateți din nou până când amestecul formează o spumă. Ulterior, puneți ușor amestecul de ouă-zahăr, continuând să amestecați.

Puneți la foc mediu și amestecați până când se îngroașă. Luați amestecul de pe foc și puneți în castron. Tunați preparatul printr-un filtru rezistent la căldură. După ce se răcește, dați la congelator. Pentru un gust desăvârșit, puteți pune nuci, căpșuni sau fulgi de ciocolată.

Felicia Iederă


Loading...

About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts