Mancaruri preparate repede

Rețete rapide de mâncare, pentru momentele când oaspeții ”te iau pe nepregătite”!

Situația îți sună familiar? Sună cineva la ușă gata să îți facă o vizită, dar tu nu ai ce să le dai de mâncare, acestor oaspeți „nepoftiți”.

Nu îți face griji, am selectat câteva rețete interesante, care îți vor fi de mare ajutor în astfel de situații!

File de pui cu legume la cuptor. 

Ingrediente:

– două bucăţi piept de pui,
– doi dovlecei,
– un ardei gras roşu,
– un ardei gras galben,
– o vânătă mică,
– 5 roşii cherry (galbene şi roşii),
– 100 ml apă,
– 100 ml vin alb,
– 4 cepe mici,
– 4 linguri ulei,
– 2-3 crenguţe de rozmarin,
– o linguriţă boia dulce,
– două linguriţe miere,
– sare, piper, după gust.

Preparare

Curăță pieptul de pui de piele, spală-l și absoarbe surplusul de apă cu prosoape absorbante, de bucătărie. Crestează din loc în loc şi condimentează cu sare, piper şi boia, după gust. Unge-l cu miere şi puţin ulei şi dă la ­rece, pentru 30 de minute.

Curăță legumele, spală-le şi taie-le bucăţi potrivite.

Aeșază totul într-o tavă şi condimentează cu sare şi piper. Stropește-le cu patru linguri de ulei şi  amestecă bine. Adaugă apa şi vinul, pune crenguţele de rozmarin printre legume şi aşează bucăţile de carne.

Pune tava la cuptor, timp de 40-45 de minute, la foc potrivit.

Puteți servi cu mujdei de usturoi.

Pui cu legume în aspic

Ingrediente:

– 300 g broccoli,
– doi morcovi,
– o ţelină,
– un dovlecel,
– 500 g pui,
– o ceapă,
– 80 g gelatină,
– doi căţei usturoi zdrobiţi,
– două albuşuri,
– o foaie de dafin,
– piper boabe și sare, după gust.

Cum prepari

Cureţi legumele şi le fierbi întregi, cu excepția broccoliului, în apă cu sare, cu foaia de dafin şi boabe de piper.

Când legumele sunt aproape fierte, adaugă broccoli, mai lasă două minute la foc, apoi le scoţi deoparte, să se răcească.

În zeama rămasă, fierbi puiul, timp de 20 de minute, apoi scoţi carnea şi îndepărtezi oasele.

Strecori zeama, pui gelatina la înmuiat în apă rece, apoi o fierbi puţin în zeama de pui. Laşi la răcit, adaugi usturoiul zdrobit şi albuşurile bătute uşor cu telul şi strecori din nou.

Aşezi într-o formă legumele tăiate cubuleţe, bucăţile de pui, torni aspicul şi dai la frigider.

Poftă bună!

Salată cu paste cu roșii

Ingrediente:

– 200 g paste mici (penne),

–  160 g ton în conservă de ulei sau în suc propriu,

–  100 g roșii cherry,

–  70-100 g măsline fără sâmburi,

–  2-3 linguri ulei de măsline,

–  2-3 căței de usturoi,

–  o crenguță de rozmarin,

–  1/2 legătură pătrunjel,

–  sare, piper, după gust.

PREPARARE:

Pune pastele la fiert, în apa cu sare. Cât timp acestea se fierb, călește usturoiul tăiat în jumătăți sau sferturi, împreună cu o crenguță de rozmarin. Când se rumenește usturoiul, ia de pe foc și scoate-l din ulei, împreună cu crenguța de rozmarin.

Taie roșiile pe jumătate, elimină semințele, apoi toacă-le cubulețe. Toacă și pătrunjelul verde.

După ce s-au fiert pastele, scurge-le de apa în care au fiert și toarnă uleiul aromat peste acestea.

Asezonează cu sare și piper, apoi amestecă-le cu tonul scurs de ulei, măsline, pătrunjel și cuburi de roșii.

Amestecă ușor, până se omogenizează compoziția și puteți servi!

About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *