sfat pentru depresivi de la Robin Williams

Robin Williams’ sfat pentru cei depresivi!


Sfat pentru cei depresivi – În anul 1978, Robin Williams a trecut printr-o situație dificilă. Abia foarte târziu el a vorbit despre această problemă și despre ce l-a ajutat să supraviețuiască.

Există un citat care apare pe rețelele de socializare și care îi este atribuit lui Robin Williams: “Ți se dă o mică scânteie de nebunie. Nu trebuie să o pierzi”.

Iată de unde a venit citatul. Williams a interpret în Roxy, în anul 1978, pentru o comedie specială din rețeaua HBO, un personaj. În public a fost un grup surprinzător de oameni: Henry Winkler (The Fonz), Tony Danza (înainte de a fi celebru) și chiar John Ritter, care face o rundă ciudată de improvizație cu Williams.

“Avertisment: discuții despre gândurile de sinucidere! Dacă decizi să citești povestea mea, te rog să citești până la final!

Când eram copil, am călătorit peste tot pe hartă!

Eram un tocilar hiper-ciudat, săream de la o activitate la alta, fără să am gânduri precise, făceam glume, mergeam în drumeții, săream în permanență, a fost ciudat. Oamenii nu știau cum să vorbească cu mine.

La vremea aceea, mă luptam cu agresiunea pe care o suportam în mod regulat, iar unul dintre hobby-urile mele era acela de a contempla la locuri unde aș putea să îmi iau viața. Blocul în care stătea bunicul meu avea șapte etaje și un acoperiș frumos. Mi-am imaginat că le voi demonstra tuturor celor care mă agresau, cine era șeful, prin sinuciderea mea. Nu a fost cel mai inteligent lucru la care să mă gândesc, pentru că nu aș fi realizat nimic. Aș fi fost mort, iar familia mea ar fi trebui să trăiască cu durerea pentru tot restul vieții. Este cea mai rea alegere pe care aș fi făcut-o și nu ar trebui să o luați în calcul niciodată.

Când aveam 10 ani și am descoperit geniul albumului de comedie “Reality … What A Concept”, știam că am găsit un spirit și un model în rolurile lui Robin Williams.

Voiam să fiu el. Energia cinetică pe care mi-a prezentat-o mi-a amintit de mine și m-am gândit că, deși copiii m-au agresat pentru că eram ciudat, am reușit să absolv școala. Mi-am rememorat rutina ca și cum aș fi fost Shakespeare.

Robin Williams a fost totul pentru mine. Glumele lui m-au făcut să-mi dau seama că exista mai mult din viață, decât să termini cu ea. M-am gândit la membrii familiei pe care i-aș lăsa în urmă, cât de supărați ar fi și la ce anume mi-ar lipsi. N-aș fi fost niciodată prezent la Roxy. Niciodată nu aș fi fost în “Saturday Night Live”.

Când am auzit despre moartea lui Williams, prin sinucidere aparentă în august 2014, am fost trist. Pentru mine, 28 de ani mai târziu, ca tată, nu era el cel pentru care mă simțeam îngrijorat, eram îngrijorat pentru copiii lui și durerea cu care se confruntau fără îndoială, pentru că tatăl lor a pierdut lupta cu depresia.

Lucrul și mai rău legat de sinuciderile celebrităților este că acestea pot fi, de fapt, contagioase. Oamenii văd tributurile strălucitoare și încep să creadă că într-un fel sunt o idee bună. Să fie clar, nu sunt!

Dacă ești în pragul suicidului, chiar acum, te rog să suni la 0800 801 200! Cei de aici te iubesc și vor să te ajute!. Copierea unui act incredibil de autodistructivitate nu duce decât la mai multă durere și suferință, nu numai pentru tine, ci și pentru cei care te iubesc!

Distribuie acest articol și arată-le celor din jur cât de mult îi iubești! Există mereu o cale mai bună decât cea la care te gândești acum!


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns