Rugăciune sfanta Parascheva

Rugăciunea care se rostește azi, 14 octombrie, de Sfânta Parascheva!


Pe data de 14 octombrie, întreaga creștinătate o sărbătorește cu evlavie pe Cuvioasa Parascheva, moment în care majoritatea credincioșilor merg în pelerinaj la Iași petru a o cinsti cum se cuvine pe ocrotitoarea Moldovei.

Iată ce rugăciune trebuie să spuneți azi…

„Ne închinăm la Dumnezeu și îți cinstim sfintele moaște, Sfântă Cuvioasă Parascheva. Propovăduind cu mărire și cântări toate minunile tale care prin darul lui Dumnezeu și pentru a noastră mântuire am dobândit. Bine primită fă rugăciunea noastră, sfântă! Și grăbește totdeauna a ne ajuta ca să cântăm cu bucurie isprăvile tale și slava lui Dumnezeu!

Doamne, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii.

Nu ne lăsa, Doamne ! Nu trece rugăciunea noastră a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dăruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv. Doamne, pentru rugăciunile Sfintei Cuvioase Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veci.

Amin.”

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *