Rugăciunea către sfântul Ștefan vă ajută să depășiți cele mai grele momente ale vieții


An de an, pe data de 27 decembrie, întreaga creștinătate îl cinstește așa cum se cuvine pe sfântul mare mucenic Ștefan.

Este un moment în care pe lângă petreceri, trebuie citită o rugăciune de mare ajutor, care vă ajută să scăpați de păcate și să depășiți toate momentele grele din viață.

Nu stați certați cu nimeni în această sfântă zi

Tradiția spune că pe 27 decembrie, nimeni nu are voie să fie certat, iar dacă s-a întâmplat acest lucru, e bine să vă împăcați cu cei cărora le-ați greșit sau v-au greșit.

“Sfinte mare mucenice al lui Hristos Ștefane, cel ce ai proslăvit pe Dumnezeu întru mădularele tale cele mucenicești, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinși de nevoi și ispite; ci te roagă pentru noi Preamilostivului Dumnezeu ca să împace lumea, și să depărteze de la noi pe tot vrăjmașul cel pornit asupra noastră, prin mânia lui Dumnezeu pentru păcatele noastre.

Roagă-te, sfinte al lui Dumnezeu cu aceeași căldură cu care te-ai rugat pentru ucigașii tăi; roagă-te să depărteze de la noi furia celor fără de Dumnezeu și să ne apere pe noi, poporul Său cel nou ales, ca prin rugăciunile tale fiind mântuiți, să lăudăm bunătatea lui Dumnezeu cea nespusă și pe tine să te mărim în vecii vecilor.

Amin”.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts