Rugăciunile rostite într-o biserică din Bruxelles pentru buna desfășurare a Președenției României la Consiliul UE!


Reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe și ai comunităților creștine pe lângă instituțiile europene, diplomați, membri ai Parlamentului European, membri și prieteni ai comunității române din Bruxelles s-au unit în rugăciune miercuri seară la Biserica Sfântul Nicolae din capitala Belgiei pentru buna desfășurare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, anunță Basilica, publicația Patriarhiei Române.

Potrivit site-ului, la slujba specială s-a invocat ajutorul și luminarea lui Dumnezeu pentru „conducătorii noștri care își asumă responsabilitatea acestor noi atribuții, astfel încât să acționeze spre beneficiul tuturor popoarelor Uniunii Europene”.

Printre rugăciunile rostite în cadrul slujbei:

„Dăruiește-le pace profundă și dăinuitoare”.

„Insuflă-le în inimi lucruri bune pentru Biserica Ta și întregul Tău popor pentru ca ducându-și cu credință la îndeplinire îndatoririle să trăim vieți pașnice și liniștite în toată cucernicia și sfințenia”, s-a menționat în rugăciunea de miercuri seară, 30 ianuarie 2019.

„Întărește binele în bunătatea lor. Fă-i buni pe cei răi prin bunătatea Ta”.

„Pomenește, Doamne, pe poporul prezent aici și pe cei care din binecuvântate pricini nu se află prezenți. Miluiește-i pe ei și pe noi după mulțimea milei Tale”.

Făcând referire la prioritățile pline de ambiție anunțate de Președinția României centrate în special pe securizarea și întărirea coeziunii în interiorul familiei europene, Pr. Sorin Șelaru a spus că în vederea atingerii acestor obiective, liderii Uniunii Europene trebuie să aibă mereu persoana umană ca fundament al preocupărilor lor”, mai scrie Basilica.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts