Salariile profesorilor în 2020: informații de ultimă oră


Potrivit unor surse guvernamentale, alocațiile și punctul de pensie ar urma să se majoreze cu 15% din luna septembrie, însă profesorii nu au parte de aceleași vești bune referitoare la creșterea salariilor.

Majorarea salariilor, alocațiilor și a punctului de pensie continuă să rămână un subiect extrem de actual, mai ales că, de la cel mai înalt nivel, nu vin vești prea îmbucurătoare. Autoritățile ne spun, cu fiecare prilej, că nu sunt bani și, prin urmare, majorările vor fi făcute la un nivel scăzut.

Aceasta în ciuda faptului că există deja o lege votată în Parlament care precizează că alocațiile trebuie dublate din luna august. Potrivit unor surse guvernamentale, în cel mai bun caz, alocațiile de stat pentru copii vor fi majorate cu 15 procente de la 1 septembrie 2020.

Punctul de pensie ar fi trebuit să se majoreze și el cu 40 de procente. Și în acest caz există o lege votată în Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis. În schimb, Guvernul vrea o variantă în care majorarea este de 10-15 procente.

Profesorii își vor drămui în continuare banii, salariile lor fiind deocamdată în stand by. De la 1 septembrie 2020, acestea ar trebui majorate cu câteva sute de lei, potrivit grilei din 2022 tot din Legea Salarizării, care este votată în Parlament și promulgată de președinte.

Varianta pe care o vrea guvernul este ca deocamdată această mărire de salarii să fie amânată, informează antena3.ro.

Pandemia de coronavirus pare că a închis și gura sindicaliștilor din Educație, care nu prea dau semne că ar demara acțiuni în sprijinul membrilor săi.

Deocamdată, problema majorării salariilor din Educație rămâne una nerezolvată, dascălilor nerămânându-le de făcut decât să spere și să aștepte.


About the author

Maya O.

View all posts