Se schimbă regulile după care poți să-ți construiești o casă la țară! Iată ce nu mai ai voie să faci:


Se schimbă regulile după care puteţi să va construiţi o casă la ţară. Dacă vreţi o clădire parter plus etaj, nu mai aveţi voie să o construiţi doar cu vecinii şi cu neamurile.

Trebuie să va angajaţi un diriginte de şantier, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii o să verifice dacă aţi respectat sau nu normele de stabilitate şi rezistenţă, scrie ştirileprotv.ro. O lege în acest sens a fost votată miercuri de deputaţi.

Până acum, casele de la ţară cu regim de înălţime parter şi parter plus unu puteau fi construite cu derogări de la lege. Proprietarul avea nevoie de o autorizaţie şi de un plan al casei, în rest se putea apucă de muncă împreună cu vecinii, prietenii şi rudele.

Adică era liber să se descurce. Astăzi însă deputaţii au schimbat regulile în cazul caselor cu etaj.
Pentru a obţine clădiri de calitate, legea în acest moment îi obligă pe constructori să respecte mai multe cerinţe fundamentale atunci când ridică o casă. Este vorba de rezistenţămecanică, stabilitate, securitate în caz de incendiu.

Cu alte cuvinte, oamenii vor avea nevoie de un diriginte de şantier sau de o firma de construcţii. În plus, vor fi vizitaţi de inspectori care vor verifică fiecare etapă a lucrării.

Sursa:magazinuldecase


About the author

Maya O.

View all posts