Sensibilitatea…Oamenii sensibili iubesc cu fiecare fibră a ființei lor


Din felul lor de a fi întotdeauna atât de necontrolabili și imprevizibili, pentru că cine este sensibil, este ca și cum ar trăi cu sufletul afară din corp și inima în palmă.
Simt mai mult,…. întotdeauna.

Și simt totul, chiar și ceea ce nu este perceptibil pentru alții.
Iubesc mai intens, deoarece sentimentele lor sunt nefiltrate, un pic ca cele ale copiilor.
Nu știu ce este răutatea, imoralitatea, ipocrizia și reacțiile lor sunt întotdeauna excesive, dar incredibil de autentice și spontane.
Cred, că tot ceea ce este făcut din dragoste, este întotdeauna dincolo de bine și rău, se află mult peste.

Pot simți dacă temperatura a crescut sau a scăzut chiar și cu un grad, ceea ce este dificil de spus, dacă nu ai un termometru pentru a o detecta.
De aceea o pot simți, chiar și pe cea a unei inimi.
Sunt detectoare de temperatură a inimii umane.
Sunt hărți de soare, pentru sentimente și emoții.
Pot ridica volumul vocii și a țipa în fața ta furia lor, disperarea lor, doar pentru că ei simt, că nu pot să demonstreze și să facă auzită, vocea inimii lor, așa cum ar dori.
Ar putea să-și smulgă inima din piept, dacă trebuie să înțelegi ceea ce simt.
Îți dau totul, nu se cruță niciodată.
Furie, durere, frustrare, bucurie, entuziasm, lacrimi și zâmbete.
Și numai cei care au aceeași sensibilitate, poate înțelege ceea ce poate fi ascuns și au declanșat reacții similare, care, pentru majoritatea oamenilor, sunt cel mai adesea percepute ca exagerate.
Chestia e că nu se pot reține.

Sunt la fel ca râurile care ies afară din matcă, inundează, pentru că a gândi că le pot face pe toate să fie închise în interiorul acelei inimi, înseamnă supraîncărcarea acesteia și în cazul în care acestea nu explodează, riscă să implodeze, lăsând pe cei care trăiesc, le cedeze sub aceeași greutate ca sentimentele lor.

Dacă ți le arată, atunci este doar să-ți faci loc și să-ți ureze bun venit, făcându-te să te simți mai confortabil acolo, în inima aia.

Și astăzi găsirea unor astfel de oameni este la fel de rar ca a găsi o floare în deșert și având pe cei care ar aprecia și ar știu valoarea lor este chiar mai mult. Pentru că nu este ușor să iubești oamenii așa. Dar dacă o faci, veți înțelege că această floare este cea mai frumoasă dintre toate, tocmai pentru că este unică, prețioasă, fragilă, dar puternică și încăpățânată, în același timp și a înflorit acolo, în mijlocul de ariditate, numai pentru tine și trăiește așteptând, doar să fie văzută și iubită la trecerea ta.
Tu, ai întâlnit vreodată și a văzut o floare îmbobocind în deșert în aceste zile?
Eu da.

Tocmai ți-am arătat-o. ”


About the author

Maya O.

View all posts