Sfaturile familiei Rockefeller

Sfaturile familiei Rockefeller pentru a-ți educa diferit copiii!


Sfaturile familiei Rockefeller – Ai auzit de această familie? În prezent, aceasta numără 7 dinastii și 170 de moștenitori, iar revista Forbes, în anul 2016, estima că averea este estimată la 11 miliarde de dolari.

În ultimii 100 de ani, familia Rockefeller nu doar că a reușit să păstreze banii cștigați, dar starea financiară a început să înflorească din momentul în care John D. Rockefeller, a devenit fondatorul companiei Standard Oil, la sfârșitul secolului XIX. Astfel, el devenind primul miliardar oficial din istoria omenirii.

Pe lângă latura materială, această familie a reușit să rămână cu adevărat unită de-a lungul anilor. De numele lor nu s-a legat niciun scandal, iar membrii familiei nu s-au dușmănit niciodată.

Deci, care sunt principiile prin care familia Rockefeller își crește copiii?

Organizează întâlniri de familie

“Ne întâlnim cu întreaga noastră familie de 2 ori pe an. De obicei, la aceste întâlniri se adună mai mult de 100 de membri. Putem, de exemplu, să ne adunăm pentru a lua masa de Crăciun, sau în altă zi deosebită.”

Păstrează istoria familiei

“Aceste conacuri, care se transmiteau în familia noastră, prin moștenire, din generație în generație, s-au păstrat până în prezent. Eu pot să merg în una dintre casele, în care a trăit străbunelul meu cu 100 de ani în urmă și să văd cum a trăit el, fiul lui și copiii fiului lui.”

Permite copiilor să fie independenți

“Desigur, familia noastră a adunat averea pe care o deține, din contul afacerii de petrol al companiei Standard Oil. Cu toate astea, această afacere nu a contribuit la unirea noastră ca familie. Treptat business-ul se dezvolta în afara familiei noastre și căpăta noi ramuri și direcții.”

Această familie explică copiilor, cât este de important să oferi o mână de ajutor celor nevoiași

“Fiecare drept presupune o responsabilitate; fiecare posibilitate fericită presupune o obligație; posesiunea presupune datorie.”


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns