Suferințele noastre sunt cauzate de rezistența la ceea ce avem și trăim


Uneori, în viața fiecăruia din noi apar astfel de situații dificile pe care nu le putem rezolva atât de ușor. Unii dintre noi încearcă să depășească problemele, alții se adaptează oricărei situații. Alții se retrag în ei înșiși și cad în depresie.

Orice schimbare care apare în viața noastră este interacțiunea perioadelor pozitive și negative ale vieții care ne temperează conștiința și caracterul, dorințele. Este foarte important felul cum acceptăm situația și cum o parcurgem.

Atingerea unui obiectiv este o nouă pregătire pentru noi schimbări în viața noastră. De aceea este important să parcurgem drumul greu din viață cu noblețe și demnitate.

Suferim atunci când refuzăm să acceptăm ceea ce se întâmplă.

Dacă putem să schimbăm ceva, de ce să nu o facem? Dar dacă schimbarea este imposibilă, atunci avem două opțiuni: acceptăm situația și renunțăm la negativism ori suferim și mai mult timp.

O problemă devine cu adevărat problemă doar când o numim așa și când asta îi permitem. Deseori, noi devenim propriii noștri dușmani, fără să înțelegem că fericirea depinde doar de noi, de punctul nostru de vedere.

Dacă vedem doar probleme în jurul nostru, gândurile și emoțiile noastre vor fi pline de negativitate. Putem învăța lecții din orice situație dacă vom vrea acest lucru și brusc problema noastră nu va mai fi atât de mare.

Dacă vrem să schimbăm lucrurile, trebuie să începem de la noi înșine. Lumea noastră exterioară este o reflexie a lumii noastre interioare. Mulți oameni au viețile pline de haos și stres, dar oare nu se întâmplă acest lucru din cauza lor? Pentru a schimba circumstanțele, trebuie să facem noi mai întâi o schimbare.

Ca să avem succes în toate trebuie să eliminăm din vocabularul nostru cuvântul „eșec ”. Să încercăm să aflăm ceva pozitiv din așa numitele eșecuri, să aflăm cum să facem acel lucru mai bine. Dacă privim înapoi la viața noastră, ne dăm seama că lucrurile bune s-au întâmplat după ce ceva nu a mers bine, după un eșec.

Dar am apreciat acel moment și am avut încredere că totul va fi bine și anume exact așa și s-a întâmplat. Trecutul nu se va mai întoarce. De ce să nu apreciem fiecare moment valoros al vieții și să nu-l lăsăm să treacă pur și simplu pe lângă noi.

În curând totul va fi o amintire…

Poate într-o bună zi ne va fi dor de acele momente care acum nu par a fi cele mai fericite… Majoritatea dintre noi avem mintea legată și acordăm o mare atenție dorințelor, iar dacă nu obținem ce vrem, emoțiile noastre devin negative.

Dacă vrem ceva, emoțiile noastre trebuie mereu să fie pozitive. Frica este un mare profesor, iar depășirea fricii ne va face să ne apropiem de victorie. Nu trebuie să fim dependenți de probleme și haosul din jurul nostru.

Important este să ne concentrăm asupra a ceea ce ne aduce bucurie, nu asupra dificultăților. Să nu ne mai comparăm cu cei din jurul nostru. Fiecare din noi este unic în felul său și anume această unicitate trebuie să fie cea care să ne scoată pe primul plan.

Sursa: devorbacutine.eu


About the author

Maya O.

View all posts