Orașele fără Moș Crăciun

Țările unde Moș Crăciun nu ajunge niciodată…


Dacă majoritatea țărilor se bucură de prezența lui Moș Crăciun, există și anumite locuri unde acesta nu a ajuns și nu va poposi niciodată.

De ce nu vine Moș Crăciun în aceste locuri, aflați în rândurile de mai jos…

În Coreea de Nord e interzisă orice sărbătoare creștină

Încă de acum 50 de ani, de când regimul comunist a interzis poporului orice manifestare creștină, nord-coreenii nu se bucură nici de venirea lui Moș Crăciun și nici de Nașterea Mântuitorului. Există și orașe în China unde această minunată sărbătoare e privită ca inamicul valorilor patriotice.

În ceea ce privește Arabia Saudită, chiar dacă în ultimii ani au fost date mici semne de toleranță, fundamental Islamic nu permite sărbătorirea Crăciunului.

La rândul său, sultanul Hassanal Bolkiah a dat o lege prin care cei care sărbătorirea Nașterii Domnului este considerată o crimă, iar cei care îndrăznesc să facă asta riscă să fieîncarcerați pentru o perioadă de 5 ani.

Pe de altă parte, non-musulmanilor li s-a dat dreptul să sărbătorească Nașterea Domnului în țară, cu condiția să se afle în propriile comunități și cu permisiunea autorităților. Nu în ultimul rând, Somalia a decretat că atât sărbătorile de Crăciun, cât și cele de Anul Nou „amenință credința musulmană”.

Prin urmare, sărbătoarea Crăciunului a fost complet interzisă în această țară africană.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts