Femei frumoase în lume

Tehnicile de înfrumusețare ale celor mai celebre femei din istorie


Femeile care au marcat istoria lumii au avut din cele mai vechi timpuri tehnici mai mult sau mai puțin ciudate de înfrumusețare. Iată care sunt acestea.

Nefertiti se epila și pe cap

Dacă secretul Cleopatrei pentru a-și menține tinerețea și anume faptul că făcea baie în lapte acru de măgăriță este cunoscut, despre tehnicile de înfrumusețare ale lui Nefertiti se cunosc foarte puține lucruri.

Regina Egiptului, spune istoria, se epila pe tot corpul, inclusiv pe cap și purta peruci. De asemenea, aceasta folosea ca machiaj pentru ochi kohl, realizat din plumb negru sau galenă iar rujul era maniță de brom. Și regina Elisabeta I folosea plumbul în exces.

Pentru a căpăta o piele de porțelan, regina dar și multe femei din înalta clasă socială folosea așa numita ceruză venețiană, realizată dintr-un amestec de plumb și oțet.

Elisabeta I a mai avut însă un motiv bine întemeiat pentru care a început să folosească vopseaua albă toxică: în tinerețe s-a îmbolnăvit de variolă și a rămas cu cicatrici pe față.

În ceea ce o privește pe regina Maria a Scoției, aceasta adora să facă baie în vin alb, pentru a-și păstra pielea elastică. Această tehnică este folosită și în zilele noastre și poartă denumirea de vinoterapie.

La rândul său, Elena din Troia făcea baie în oțet iar Lucrezia Borgia și-a păstrat părul strălucitor pentru că-și spăla zile în șir podoaba capilară cu leșie și suc de lămâie, apoi în usca la soare.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts