Teo Trandafir – Lumea asta e plină de oameni minunaţi, de oameni frumoşi cărora nu li se dă şansa de a vorbi.


Câtă vreme numele meu e Teo Trandafir şi se ridică măcar o sprânceană în momentul în care apar, sunt mulţumită.

Pot fi prietenă cu oricine. Cu oricine. Dar nu cu bărbatul pentru care mi-aş fi negustorit fericirea în primul bazar din Rai sau din Iad, după cum ar fi cerut Goethe, pe loc, pentru care mi-aş fi dat viaţa fără să mă fi uitat o clipă peste umăr. Ce prietenie e asta? Cum să nu-ţi vină să urli când vezi o altă femeie atingându-l, zâmbindu-i complice, întinzându-i şerveţelul la masă, sorbind “o lingură de vin” din paharul lui? Poate, dacă nu l-ai iubit.

Cum naiba se face că unii dintre îndrăgostiţii cu care aprindeai stelele mai ieri şi cărora pasiunea li s-a stins din pricini care nu ne privesc, rămân prieteni? Măi, cum? M-am tot frământat şi am ajuns la concluzia că spiritul meu teluric are o grămadă de evoluat până-ntr-acolo Am văzut cu ochii mei foşti iubiţi care ies la masă cu actualii iubiţi.

Fiecare femeie are nevoie de un bărbat care să îi spună că poate.

Îţi îngădui să fii prieten cu cineva pentru care n-ai nutrit vreodată pasiune. Cred cu tărie că pasiunea şi prietenia sunt incompatibile în aceeaşi relaţie.

Fără excepţie, când întreb prieteni căsătoriţi de o mie de ani cu aceeaşi persoană cum naiba fac să nu-şi ia câmpii la bătaie, îmi răspund: “păi, nu-i zic chiar tot ce mă deranjează”. Vedeţi? Şi iar iau cărţile de teorie şi le pun în sacul pentru reciclat cioburi!

Deci, ca să ai o relaţie de lungă durată cu cineva, taci naibii!

La serial este mult mai relaxant, pentru că ştii că poţi să tragi din nou dacă nu ţi-a ieşit o secvenţă. La serial ai întotdeauna aceiaşi colegi, spre deosebire de emisiunile noastre, unde avem vreo două sute de invitaţi pe lună. Când două sute de oameni ţi se perindă prin faţa ochilor într-un timp atât de scurt, este extrem de obositor. Trebuie să ţii minte multe lucruri despre ei, ca să nu îi jigneşti: cine sunt, de unde sunt, ce opinii au. În televiziune e mult mai greu.

Hoţul strigă hoţii! El e cel care înţelege mecanismul.

Vibraţia numelui este cea care îţi defineşte existenţa.

Cu ceea ce mi-a dat Dumnezeu, cred că pot fi urâtă veşnic.

Publicul alege din ce avem înţelepciunea să-l rugăm să privească.

În capul meu există doar două posibilităţi: păr curat sau părul lung.

Nu cred în fericirea imbecilă a idiotului care se trezeşte dimineaţa hipnotizat.

Nu ştiu dacă este vreo femeie pe lume care să nu îşi dorească măcar un machiaj decent.

Deviza mea e ca la poker: nu trebuie să îţi pice mâna bună, dar trebuie să joci perfect mâna pe care o ai.

Cineva poate să moară, dacă nu are un medic atunci când are nevoie de el, dar fără o vedetă TV se poate trăi bine mersi.

Nu-s o fată proastă, dacă trebuie să spun asta, o s-o fac, dar nici frumoasă nu m-am dat, că era păcat de prima parte a frazei.

De ce trebuie să mă tem ca de dracu’ de poliţia modei? Aşa cum sunt ele, sunt hainele mele, deci poliţia modei poate să mai stea o tură.

Marea dragoste poate fi găsită oriunde, poate fi găsită la coadă la gogoşi, pe culoarele Universităţii Bucureşti sau în satul Dâlga. Oriunde!

Citate de Teo Trandafir

Născută: 2 iunie 1968 (vârsta 49 de ani), Pitești


Loading...

About the author

Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns