test psihologic szondi

Testul psihologic care spune multe despre tine! Vei afla lucruri surprinzătoare…


Testul a fost conceput în secolul XX, de către psihiatrul maghiar Leopold Szondi. Scopul a fost de a explora cele mai profunde impulsuri reprimate ale unei persoane, pe baza de simpatie sau aversiune cauzate de fotografii specifice ale unor psihopați.

Testul se bazează pe o noțiune generală a caracteristicilor care ne deranjează, care au cauzat aversiunea față de noi înșine, într-un stadiu timpuriu al vieții noastre.

Iată câțiva termeni de psihologie pe care trebuie să-i știți înainte de a începe testul Szondi :

Represiunea : În conformitate cu conceptul psihanalitic, acesta este cel mai important mecanism de apărare psihologic pe care îl avem. Funcția sa cea mai importantă este de a transfera gânduri și dorințe noi, pentru a te simți confortabil în subconștientul tău .

Negarea : Este un proces mental prin care ne-am refuza impulsurile noastre cele mai profunde, adoptând modelul exact opus comportamentului dorit .

Instrucțiuni: Uită-te la portretele acestor opt oameni și alege cel pe care nu ai vrea să-l întâlnești pe timp de noapte, în întuneric, pentru că aspectul lui sau a ei îți provoacă dezgust și teamă. Citiți apoi interpretarea care corespunde numărului portretului ales.

Interpretări

1. Dacă ați ales ”Sadicul”

Represiunea: Ești susceptibil să fii reprimat, ai avut unele experiențe în primii ani de viață asociate cu autoritarismul în comportamentul tău, o nevoie de a domina și o înclinație de intenții rele . Dacă ați ales portretul acestui profesor, poate fi reprimat ceva ofensator sau umilitor pentru alte comportamente în subconștientul dumneavoastră .

Negarea: Ești susceptibil să fii o creatură complet inofensiv și pașnică, mereu gata să ajuți pe alții. Dacă ești un lucrător de birou, superiorii tăi pot găsi că este dificil să te descurci . Când nu vrei să faci ceva, impui bariere ( de exemplu , dacă trebuie să stai până târziu la locul de muncă, vei încerca să arăți că te afli într- o stare proastă de sănătate ). De multe ori, atunci când trebuie să te aperi, alegi rezistența pasivă și de sfidare, care, pe termen lung, conduce la regretul celor care ți-au creat probleme ție .

2. Dacă ați ales ”Epilepticul”

Represiune: Când vorbim despre tulburările de personalitate asociate cu bolile cerebrale, leziuni și disfuncții ( așa cum se întâmplă în unele cazuri de epilepsie ), unele dintre caracteristicile de diagnosticare poate fi impulsivitate, iritabilitate, izbucnirile de furie și de agresiune. În cazul în care acest domn robust cu un cap rotund v-a provocat repulsie și teamă în tine, este probabil ca mai devreme în copilărie, ai reprimat astfel de sentimente și comportamente în subconștientul tău .

Negarea: Cel mai probabil sunteți o persoană pașnică. Fiind blând și prietenos, va da impresia de o persoană responsabilă și cu auto-control. Sentimentele dumneavoastră sunt stabile și vă este ușor să țineți legătura cu oameni, idei și obiecte .

3. Dacă ați ales un ”Katatonic”

Represiunea: Unele caracteristici ale acestei tulburări psihice este stimularea excesivă de imaginație și de cunoaștere în general, și negativism . În cazul în care acest domn neras, dar zâmbind, provoacă sentimente negative în tine, este posibil să fi reprimat unele măsuri de hiperactivitate din mintea ta, care te-ar putea face să pierzi contactul cu realitatea în cazul în care nu au fost transferate în stare de inconștiență dumneavoastră .

Negarea: Ai tendința de a adopta comportamente stereotip și nu-ți plac inovațiile și schimbările. Poate că tu ești genul de persoană timidă, rușinosă , care consideră că este deosebit de dificil să se adapteze la situații noi. Cea mai mare frică a ta este de a pierde autocontrolul. Ești un pic rigid, de multe ori defensiv și, probabil, persoana inhibată care nu se abate de la ” Codul de comportament ” .

4. Dacă ați ales ”Schizofrenicul”

Represiunea: Personalitatea schizofrenicului este caracterizată prin apatie intensă, distorsiuni de gândire și emoții incompatibile. În cazul în care această privire impasibilă ți-a făcut pielea de găină, probabil ai reprimat un sentiment de indiferență față de ceilalți și de retragere într-un stadiu timpuriu în copilărie.

Negarea: Sunteți, probabil, o persoană destul de sociabilă. Credeți în socializare și comunicare cu ceilalți, vă bucură compania și să ieșiți de multe ori . Sociabilitatea este destul de înșelătoare și poate ascunde o persoană izolată, care locuiește împreună cu sentimentul de a fi mereu singur. Relațiile dumneavoastră pot părea impersonale și superficiale, ca și în cazul în care lipsește sentimentul adevărat. Adânc în jos, s-ar putea simți că nu aveți nevoie de alții și nu puteți să coexistati cu ei.

5. Dacă ați ales ”Istericul”

Represiunea: Unele trăsături de personalitate așe persoanelor isterice sunt emoțiile superficiale și instabile, narcisism și exhibiționism. În cazul în care ai ales această doamna ciudată cu pleoapele grele, ca persoana care te sperie cel mai mult dintre toate, poate e pentru că ați reprimat o dorință insățiabilă de a captivă atenția și o sete pentru aprobare.

Negarea: Ai da impresia de o persoană modestă, cu interiorizare intensă. Cu toate acestea, în realitate, ești o persoană liniștită și timidă. S-ar putea să fii posedat de o dorință copleșitoare și excesivă de a fermeca pe alții . Ai grijă meticulos de aspectul și comportamentul tău. De exemplu, încerci mereu să fii elegant și bine îmbrăcat , dar ai dorința să completezi hainele cu accesorii care atrag atenția altora. Astfel de oameni sunt susceptibili de a alege o profesie sau hobby rar / extravagant.

6. Dacă ați ales ”Depresivul”

Represiunea: Sentimentele de inferioritate și vină sunt principalele simptome de depresie. Faptul că această ființă inofensivă este o încarnare de aversiune, pentru tine poate însemna că ești o persoană profund deprimată care reușește să aibă aceste simptome sub control .

Negarea: Poate că ești o persoană lipsită de griji. Arăți întotdeauna dinamismul , încrederea și optimismul. Uneori te superi și manifești melancolie sau distimie ( ” sindromul de clovn trist ” ). Ești uneori suspicios și ursuz . Este foarte probabil să treci de la tendințele depresive la asumarea rolului de psiholog mergând până la căutarea de soluții la problemele altor oameni.

7. Dacă ați ales ”Maniacul”

Represiunea : Unele caracteristici de diagnostic de manie sunt extrovertire, suprastimulare, supraestimarea de sine și o risipă de bani. Dacă acest chip, pare dezgustător pentru tine, probabil, înseamnă că în tine există un fel de emoție, care, dacă nu este controlată, te-ar transforma într-un mistic fanatic.

Negarea : Este foarte probabil să fii o persoană care nu vrea să provoace cu comportamentul sau și care detestă zgomotele, extremele și excesele. Ești un exemplu de discreție, reținere și măsură. Fiind logic și economic, vei avea întotdeauna un comportament controlat în totalitate .

8. Dacă ați ales ”Tulburare disociativa de identitate”

Represiunea : Acest tip de personalitate este exprimată în dorința unei persoane de a trăi și de a fi acceptat ca un membru de sex opus. Dacă acest tânăr ți se pare periculos , poate mai devreme în copilărie ai reprimat o problemă de identitate sau, mai precis o problemă cu privire la identitatea de gen .

Negarea: În cazul în care mecanismul de apărare și negare a lucrat, s-ar putea să ai o tendință de a confirma categoric sexul biologic. În acest caz , comportamentele tale contează și aspectul subliniază că ești un bărbat adevărat sau o femeie adevărată. Dacă ești un bărbat, ești foarte ” macho ” , iar dacă ești o femeie , ai încerca întotdeauna să arăți sexy și cauți să flirtezi și să atragi atenția tuturor.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns