Tinerețea și frumusețea pleacă, dar rămâne ceva în schimb


Frumusețea exterioară și tinerețea se estompează de-a lungul anilor. În esență, îmbătrânirea nu se referă la riduri, dar la schimbul de energie. Energie pentru care trebuie să plătim…

Potrivit legendei, cel mai cumplit moment pentru o femeie este vârsta de 40 de ani. Împreună cu acești 40 de ani femeia lasă în urma ei bune și rele, lasă lucruri, sentimente, emoții, trăiri. Laă frumusețe, energie, tinerețe, dragoste.

Copiii au crescut mari, soțul se descurcă și singur. La o femeie dispare voința de a face lucruri ieșite din comun, dispare licărul atrăgător din ochi. Bărbații, în aceeași perioadă a vieții, cumva sunt exact opusul femeilor: sunt frumos acoperiți cu păr gri și conturi în bancă. Așa, de fapt, ne vorbește legenda despre modul de îmbătrânire a femeii.

Fetele prudente se pregătesc din timp pentru această perioadă, deoarece, atunci când sunt domnișoare, se tem de femeile de peste 40 de ani pentru că înțeleg foarte bine că și ele vor ajunge la această vârstă. Și le oferă, cu teamă în priviri, locul în transport, iar doamnele refuză, vrând să demonstreze că nu le pasă, că încă se simte și arată tinere.

Este imposibil și prostesc ca la 25 de ani să-ți imaginezi că tinerețea, în jurul căreia se învârte în cercuri nebune viața ta, nu este ceva foarte prețios. Adevărul este că întregul Univers este aranjat după a treia lege a lui Newton, când puterea acțiunii este egală cu puterea opoziției.

Aceasta este o poveste despre echilibru.

Tinerețea și frumusețea pleacă, dar ceva oricum rămâne în schimb. De exemplu, libertatea de a fi ceea ce îți dorești, fără a privi înapoi. Sau capacitatea de a te bucura de ceea ce ai la moment. Prietenii, toleranța, capacitatea de a te auzi pe sine, de a-ți cunoaște corpul și nevoile. Capacitatea de a fi aici și acum și de a putea face orice schimbare vrei.

Experiența pe care o ai la ziua de azi te învață să te folosești de toate oportunitățile care ți se ivesc în cale. Este minunat să găsești în bagajele tale zeci de modalități de a ști cum să învingi mândria, fricile, ura, negativismul. Experimentează nu pentru a greși, ci pentru a căuta mereu ceva nou, ceva interesant.
Ce ai de pierdut? Absolut nimic! Cel mai important este să ai grijă să rezolvi toate problemele și să pornești în căutare de noi surse de energie. Privind în jur, să descoperi o lume minunată, o lume nouă. O lume în care timpul este liniștit.

Tu ai, în sfârșit, ocazia să arunci la toate din jurul tău o privire mai atentă. Acum nu mai este cazul să te grăbești. Privește atent la toate detaliile vieții tale. Vei descoperi cu uimire ce peisaje minunate se ascund.

Vei vedea de ce sunt capabile lucrurile mici, cât de frumos este să fii recunoscătoare întregii lumi și să găsești în fiecare zi cât mai multe motive de recunoștință.

Azi te uiți în urmă și vezi cu uimire, dar și cu bucurie prin cât de multe ai reușit să treci. Că ai avut atât de multe clipe fericite și memorabile. Pentru că azi ești în viață, încă tânără, încă frumoasă, încă plină de viață!

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts