Top Citate de Irina Binder


Dacă nu-i vezi lacrimile unui om, nu înseamnă că el nu plânge pe ascuns în sufletul lui.

Un om care l-a ales pe Dumnezeu nu poate fi sărac.

Prea târziu să te îndrăgosteşti este doar la ultima bătaie a inimii!

Cel mai sigur şi mai încăpător loc din lume este sufletul mamei.

 

Dragostea înseamnă să înţelegi fără explicaţii, să crezi fără dovezi, să auzi fără cuvinte, să vezi cu ochii închişi, să simţi fără atingeri.

Necazurile – tocmai ele, care te pun la pământ şi care te fac să crezi că nu vei reuşi niciodată să te mai ridici – te fac să devii puternic. Nu ştii niciodată cât de puternic eşti, până când a fi puternic, este singura ta şansă să supravieţuieşti.

Un suflet liber este un suflet care iartă, care nu poartă încărcătura suferinţelor şi a dezamăgirilor… A ierta înseamnă libertate!

Dacă mă judeci doar după trecutul meu, să nu te miri dacă vei ajunge să faci parte din el.

Cele mai frumoase locuri prin care am umblat au fost sufletele oamenilor pe care i-am iubit.

 

Tot ajutorul pe care l-ai oferit cuiva şi toate gesturile frumoase vor fi uitate de îndată ce ai deranjat cu ceva.

Atunci când plângem, o facem ca să udăm florile pe care le-am sădit în sufletele noastre.

Sunt doar un om… iubit, urât, aprobat, dezaprobat, acceptat, respins, înţeles, neînţeles,
admirat, judecat… sunt doar un simplu om care are nevoie de pace interioară, de
echilibru, de locul lui sub soare, de steaua lui pe Cer, de vise…. un om care vrea să iubească şi să fie iubit…

 

Ne-a dat Dumnezeu doi ochi. Dacă unul nu mai vede, măcar putem vedea cu celălalt… Şi mâini ne-a dat, tot două. Dacă nu ne mai putem ajuta de una, măcar ne putem ajuta de cealaltă… Mă întreb: de ce nu ne-o fi dat şi două suflete? Pentru momentele acelea în care sufletul nu mai poate şi ar avea nevoie să fie ajutat de celălalt…

Nu poţi fi departe de un om cât timp îl iubeşti, fiindcă îl porţi în suflet. Aşadar, ar putea, oare, să fie cineva mai aproape de tine decât în propriul tău suflet?

Timpul separă prietenii de străini. Separă oamenii de persoane. Separă iubirea de iluzii. Separă visele de coşmaruri. Separă grijile de închipuiri. Separă teama de îndrăzneală. Trebuie doar să avem răbdare ca lucrurile să se întâmple aşa cum trebuie şi atunci când trebuie.

 

Adevăratele comori ale unui om se află în sufletul său… sunt toate sentimentele frumoase, forţa cu care se ridică ori de câte ori viaţa îl îngenunchează, spiritul liber, bunătatea, generozitatea cu care împarte tot ce are mai bun şi mai frumos, credinţa şi iubirea cu care se dăruieşte lumii… Iar fără aceste comori, până şi cei mai bogaţi oameni sunt foarte, foarte săraci…

Prefer adevărul care doare decât minciuna care vindecă.

Acolo unde oamenii rănesc, Dumnezeu mângâie.

Viaţa nu te întreabă niciodată dacă eşti pregătit sau nu de o nenorocire. Nu îţi dă niciun preaviz şi niciun avertisment înainte să te surprindă cu un necaz, care să îţi prăbuşească întreg universul.

Pietrele aruncate în alţii au efect de bumerang. Din păcate realizăm asta abia atunci când ne trezim cu capul spart.

Zâmbetul este o rază trimisă din soarele sufletului.

 

După fiecare experienţă în care cineva te-a făcut să suferi, tu alegi cine vrei să fii: victima celor care te-au rănit, sau un om puternic, demn şi fericit.

Doamne, îţi mulţumesc că nu eşti orgolios ca oamenii!

Sunt oameni care, atunci când intră în viaţa ta, vin cu toată încărcătura trecutului lor. Vin cu dezamăgiri, cu dureri, cu complexe şi cu lupte interioare, iar toate acestea, în mod inexorabil vor deveni şi ale tale.

Am învăţat că nu merită să plâng după oameni care nu m-au iubit şi m-au abandonat. Ca aceia care m-au însoţit o perioadă pe drumul meu, iar apoi au cotit brusc pe alte drumuri, nu au fost decât nişte umbre care m-au privat de soare…

Dacă pe noi ne frustrează şi ne dor răutatea şi indiferenţa oamenilor, oare Dumnezeu ce simte privind spectacolul lumii?

Nimeni nu va pune nevoile tale pe primul loc, dar orice nimeni va avea pretenţia ca tu să pui nevoile sale pe primul loc.

Se spune că numai Dumnezeu are dreptul să ne judece. Nu ştiu de ce am impresia că tocmai El nu ne judecă, ci doar ne înţelege şi ne iartă neobosit.

 

Oamenii din jurul tău sunt doar nişte spectatori. Ei asistă la spectacolul vieţii tale şi nu are nicio importanţă dacă le place sau nu cum îţi trăieşti viaţa. Ai tot dreptul să faci alegeri după bunul plac, cât timp trăieşti după principii morale sănătoase. Dar părerea oamenilor nu este importantă. Fiindcă nu ceilalţi trăiesc în locul tău, nu ei îşi vor asuma responsabilităţile deciziilor tale şi nu ei vor plăti pentru greşelile tale. Nu ei trăiesc în locul tău, aşa cum, la sfârşit, nu ei vor muri în locul tău.

Dumnezeu te iubeşte şi te va ajuta să treci peste toate, iar atunci când timpul îţi va cicatriza rănile sufletului şi când inima ta va recăpăta iar forţă, îţi va trimite o altă iubire, alţi prieteni, alte şanse, alte drumuri, alte bucurii, alte mângâieri, alte vise…

Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

Aminteşte-ţi mereu că există un mâine care îţi va aduce alte şanse, alte vise şi alţi oameni care să te iubească şi să te preţuiască. Aminteşte-ţi că eşti o minune, că meriţi tot ce este mai bun şi mai frumos şi că ai o mare datorie faţă de tine: să fii fericit!

Am învăţat că a aştepta după alţii înseamnă timp pierdut şi amânări inutile. Am învăţat că nu are rost să mă zbat să fac parte dintr-o viaţă în care nu sunt dorită şi nici să rămân în locuri unde nu mai am niciun rost.

Nimeni nu este suficient de corect, suficient de sincer, suficient de bun, suficient de moral, suficient de frumos, încât să îşi permită să-i arate pe alţii cu degetul.

 

În viaţă întâlneşti oameni care, atunci când ai un moment vulnerabil, profită la maxim de sălbiciunea ta. Dar exisţă şi oameni care îţi arată preţuire şi suport – şi, culmea, aceştia sunt tocmai aceia de la care ai cele mai puţine aşteptări.

Dacă mă vorbeşti pe la spate înseamnă că nu îţi permiţi să fii în faţa mea.

În viaţă se mai întâmplă să ai parte şi de oameni care să îţi muşte mâna pe care le-ai întins-o ca să-i ridici de jos, cu care le-ai oferit din hrana ta, cu care i-ai mângâiat atunci când erau trişti şi cu care le-ai alinat durerile… Sau oameni care te vor lovi peste obrazul pe care altă dată te-au pupat şi pe care atunci când nu mai au nevoie de tine ţi-l vor inunda cu lacrimi…

 

Pentru unii, opusul prieteniei este duşmănia. Pentru mine, este indiferenţa. Nimeni nu merită să îţi degradezi sufletul, urându-l.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

Ştiam că lucrurile sunt de vânzare, nu şi oamenii. Şi, din păcate, unii oameni sunt mai ieftini decât cele mai banale şi nefolositoare lucruri, fiindcă se vând mult prea ieftin pentru scopuri mult prea mărunte.

Părerile de rău nu vindecă răni.

Atunci când cunosc un om bun trăiesc sentimentul minunat că l-am îmbrăţişat pe Dumnezeu… Iar în ultimul timp simt că Dumnezeu mă ţine numai în braţe!

Iertarea este poarta către libertate.

Citate din Irina Binder


About the author

Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns