regrete patul de moarte

Topul celor 10 regrete, de pe patul de moarte


Copil fiind, nu prea credem în sfârșitul vieții. Mă gândeam mai mult la ce pregătea mama la cină sau ce joc voi juca mâine. Nu mă gândeam foarte mult la moarte, pur și simplu pentru că credem că aveam timp. Pe măsura ce imbătrânim, gândul la moarte parcă intră în mintea noastră, dar tot nu îl luăm în serios, pentru că avem destui ani de aici încolo, nu? Deci, ne trăim viața pe baza negării. Ne lepădăm soarta inevitabilă și jocul cu ideea că avem mult timp să ne trăim visele. Toți trăim cu speranța de a vedea ziua de mâine, dar ce ne facem când astăzi este ultima zi?

Nu vreau să deprim pe nimeni, ci să vă trezesc ideea de a vă urma visurile acum, ca să nu regretați mai târziu.

10 regrete pe care oamenii le au pe patul de moarte

1. “Îmi doresc să fi trăit mai mult pentru mine”

Potrivit Alinei Popa, o asistentă din București, mulți dintre pacienții ei, aflați pe patul de moarte, au enumerat acest lucru drept cel mai mare regret. Alina a avut grijă de pacienți în ultimele lor clipe de viață și a auzit multe povestiri și confesiuni din partea oamenilor. În timp ce ea a spus că toți și-au găsit pacea înainte de moarte, ascultându-le regretele a început să se gândească mai mult la propria persoană.

2. “Îmi doresc să nu fi muncit atât de mult.”

Alina a spus că acest regret a venit pe poziția a doua. Toți muncim prea mult în lumea de astăzi, dar pentru ce? Cu toții vrem să atingem un obiectiv, o realizare, un număr în contul nostru bancar. Cu toate acestea, ce înseamnă cu adevărat acest lucru? Desigur, putem avea siguranță și mândrie, știind că ne putem permite anumite lucruri sau că avem un anumit statut, dar oamenii au nevoie de mai mult decât atât. Nu dezvoltăm legătura emoțională și dragostea, ambele necesitând alți oameni.

În cele din urmă, nu vă veți aminti câți bani ați făcut sau cât de departe ați ajuns în carieră, vă veți aminti persoanele cu care ați stabilit o legătură. Vă veți gândi la amintirile pe care le-ați făcut și la cât de mult ați râs.

3. “Îmi doresc să îmi fi exprimat sentimentele”

Venind pe locul trei pe lista Alinei, pacienții care au decedat au regretat că nu și-au exprimat sentimentele. Spune ceea ce crezi, chiar dacă îți tremură vocea, chiar dacă îți pierzi prietenii sau o relație, spune cum te simți.

4. “Mi-ar fi plăcut să păstrez legătura.”

Oamenii, la sfârșitul vieții, regretă că au pierdut legătura cu prietenii. Este posibil să nu ne ocupăm acum de prieteni, apoi aceștia să dispară și să ni-i dorim din nou în viețile noastre. Probabil că ți-e dor de cineva acum, de ce nu suni acea persoană? Viața vă poate duce în direcții diferite, dar nu trebuie să vă înstrăineze.

5. “Îmi doresc să fi fost mai fericit”

Ne place să credem că forțele exterioare ne controlează emoțiile, dar cheia controlului emoțional se află în noi. Noi nu alegem ce se întâmplă cu noi, dar putem alege modul în care reacționăm la acea situație. Viața trece atât de repede, deci de ce s-o petrecem plângând? Fericirea nu costă nimic, ne menține mai sănătoși, ne face viața mai împlinită, atrage mai multe relații pozitive și așa mai departe.

6. “Îmi doresc să îmi fi păsat mai puțin de ce credeau ceilalți”

Din nou, de ce să te îngrijești atât de mult de opiniile altora? Reține că probabil majoritatea oamenilor nu se gândesc la tine la fel de mult cum o faci tu, deci nu te mai îngrijora atât de tare. Trăiește în adevărul tău și nu te îngrijora de ce gândesc ceilalți, asta e problema lor.

Trăiește autentic, simplu și fericit și fă doar ce îți place!

7. “Aș vrea să nu îmi fi făcut atâtea griji”

Ne petrecem mult timp îngrijorându-ne. Indiferent de rolul pe care îl jucăm în această lume, fie că suntem mame, studenți, fiice, fie, tați, CEO, bancher, fermier, portar, etc, ne facem griji. Cu toate acestea, mai vrem să lăsăm aceste griji să ne preia viața? Vreți să lăsăm greutățile să ne tragă în jos? Sau vreți să ne eliberăm și să ne trăim viața pe deplin?

8. “Îmi doresc să fi avut mai multă grijă de mine.”

Dacă nu aveți sănătatea, nu aveți nimic, deci asigurați-vă că aveți grijă de voi. Cine altcineva ar trebui să o facă? Vrei să trăiești cu boli și afecțiuni care ar fi putut fi prevenite pur și simplu prin puțină atenție? Aveți doar un singur corp, o minte și un spirit, deci îngrijiți-vă pentru a vă putea bucura de viață.

9. “Îmi doresc să nu fi crezut că viața îmi este garantată”

Mulți oameni nu apreciază toate lucrurile mici din jurul lor care alcătuiesc mediul de viață. Albinele care polenizează florile pentru ca noi să mâncăm mierea, plantele care ne oferă suplimente, aerul pe care-l respirăm și care ne dă oxigen, apa pe care o bem și care ne ține hidratați, soarele care strălucește și ne dă viață, ar trebui să apreciem totul.

10. “Îmi doresc să fi trăit prezentul”

Mai mult decât orice, se pare că cei mai mulți dintre noi avem probleme cu a trăi în prezent. Ne amintim de trecut și dorim să-l aducem înapoi sau dorim un viitor care încă nu s-a întâmplat. În orice caz, trăim în afara alinierii cu prezentul, ceea ce înseamnă că nu trăim cu viața.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns