vezi paharul jumatate gol sau plin

Tu cum vezi paharul: pe jumătate plin sau gol? Efectul gândirii pozitive!


Deci, care să fie oare? Treci prin viață văzând partea plină sau goală a paharului? Felul în care îți răspunzi la această întrebare are multe implicații asupra sănătății, bogăției și fericirii din viața ta.

Deci, care este răspunsul?

Pentru cercetători, oamenii de știință și nu numai, deja nu mai este un mister faptul că efectele gândirii pozitive sunt puternice asupra vieții noastre. De fapt, există studii care să dovedească acest lucru.

Iată câteva dintre efectele gândirii pozitive.

1. Trăiești mai mult

Da, optimiștii, în general, trăiesc mai mult decât pesimiștii.

2. Experimentezi mai puține simptome ale depresiei

Optimiștii (și acest lucru poate fi evident) prezintă rate mai mici ale depresiei.

3. Gestionezi mai bine stresul

O atitudine optimistă combate cu ușurință stresul.

4. Sănătate din belșug

Asta te-ar putea surprinde, dar știai că optimistii prezintă o rezistență mai mare la răceala comună? Ei prezintă, de asemenea, un risc mai mic de deces, datorat bolilor de inimă.

Cercetătorii nu știu exact de ce oamenii cu gândire pozitivă se bucură de aceste beneficii, în ceea ce privește sănătatea. Cu alte cuvinte, ei nu pot măsura cu instrumentele lor științifice. Dar, ca orice cercetător bun, au teoriile lor. Una dintre ele, care pare destul de evidentă, este că o atitudine optimistă te ajută să faci față stresului mult mai ușor, iar asta, bineînțeles, îți ajută organismul.

În general, optimiștii tind să trăiască o viață mult mai sănătoasă, cu un stil de viață mai sănătos, multe exerciții fizice și mai puține obiceiuri proaste cum ar fi consumul de alcool sau fumatul.

Deci, dacă ești mai mult pesimist, decât optimist, ce poți să faci?

Optimismul este în tine!

Doar pentru că ai câteva gânduri negative, nu înseamnă că ești destinat să fii negativist, asta doar dacă vrei să te schimbi. Iată câteva modalități de a-ți transforma perspectiva negativă într-una pozitivă.

Fii atent

În fiecare zi, pe parcursul zilei, ia-ți câteva minute pentru a observa ce este în jurul tău și la ce te gândești în mod constant. Apoi scapă de orice gândire negativă sau, mai bine, schimb-o cu una pozitivă!

Râzi

Găsește orice ocazie să râzi, pentru că asta te va binedispune!

Sănătatea este bogăție

Fără îndoială, dacă faci mișcare constant, mănânci sănătos și nu ești tentat să bei sau să fumezi, te vei simți deja mai bine! Aceste lucruri dau minții și corpului combustibilul care te ajută să îți gestionezi stresul.

Fă-ți prieteni fericiți

Când ești înconjurat de pesimiști, deja devii și tu unul. Dacă vrei să fii fericit, strânge în jurul tău oameni fericiți, optimiști, cu o putere imensă asupra vieții lor personale.

Ai grijă ce spui

Când vine vorba de tăcere, aceasta este ca mierea, de cele mai multe ori. Când îți vin în minte gânduri negative și trebuie să spui ceva, mai bine taci sau încearcă să reformulezi fraza sub o formă pozitivă!

Acum vezi partea plină a paharului?


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns