Uite cum se luptă un urangutan cu un excavator, care încearcă să îi distrugă ”casa”!


Pe măsură ce un excavator s-a prăbușit pe o grămadă de copaci tăiați, un urangutan disperat sare pe un trunchi, încercând să oprească mașinăria, cu mâinile sale.

A încercat să se agațe de metalul rece, dar a alunecat și a căzut într-o grămadă de copaci care, odată, fuseseră casa lui.

Ploaia cădea când, tremurând, se străduia să urce din nou pe trunchi.

Întreaga pădure din jurul lui fusese distrusă…

Scena a fost capturată pe camera din vestul Kalimantan, Indonezia, în timp ce un echipaj de construcție a demolat o secțiune din pădurea Sungai Putri, un habitat al urangutanilor din Borneea.

Din fericire IAR (International Animal Rescue) a fost în apropiere și a reușit să salveze urangutanul și să îl mute într-o zonă îndepărtată, protejată. Cu toate acestea, situația lui disperată arată cât de presate au fost aceste animale de mâinile oamenilor.

“Din păcate, scene ca aceasta devin din ce în ce mai frecvente în Indonezia”, a scris IAR . “Despădurirea a determinat populația urangutanilor să scadă; habitatele sunt distruse, iar urangutanii sunt lăsați să moară de foame. ”

Pădurea Sungai Putri este printre puținele case rămase pentru urangutanii sălbatici din Bornean – dar este amenințată grav de extinderea plantațiilor de ulei de palmier și de alte proiecte de dezvoltare.


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts