oamenii sunt responsabili de pieirea animalelor

Un nou studiu arată că oamenii au dus la pieirea a 83% dintre animalele planetei!


Costul succesului nostru constă în epuizarea resurselor naturale, iar asta duce la crize energetice, climatologice, la poluare și la distrugerea habitatului animalelor. Dacă epuizezi resursele naturale, nu va mai rămâne nimic de moștenit, în urma ta!. – Christian de Duve

Conform unui nou studiu științific, 7,6 miliarde oameni, adică noi, cei care populăm planeta Pământ, reprezentanții a 0,01% din toate ființele vii de pe Pământ, suntem responsabili de dispariția a 83% din fauna sălbatică. Ce am mai făcut? Am redus biomasa planetei la jumătate.

Acest tip de distrugere, cu sau fără bună știință a avut un efect devastator asupra biosferei globale a planetei noastre, așa că am ajuns într-o situație în care, experții spun că ne situăm într-un plin eveniment de dispariție în masă. Acest eveniment fără precedent.

„Sperăm ca acest studiu să le ofere oamenilor o perspectivă corectă asupra rolului dominant pe care îl joacă în acest moment!” a declarat biologul Ron Milo de la Institutul Weizmann de Știință din Israel.

De asemenea, studiul mai arată și că păsările de fermă de azi reprezintă 70% din toate păsările din lume, doar 30% dintre acestea fiind sălbatice.

La mamifere e și mai rău, întrucât 60% din mamiferele din lume sunt animale domestice, mai ales vite și porci, 36% sunt oameni, iar 4% sunt animale sălbatice.

”Faptul că toată lumea știe deja ce să facă, dar nu o face, dă o senzație de deznădejde. Dar văd speranța în educație. Copiii noștri învață mult mai multe despre problemele de conservare decât părinții noștri. Deci, există speranță că factorii de decizie ai viitorului vor fi mai atenți la efectele antropice asupra mediului”, au declarat Milo și colegii săi care au petrecut mai mult de trei ani colectând date pentru a produce cea mai actualizată și cuprinzătoare estimare a situației tuturor regnurilor animale existente acum pe Terra.


Loading...

About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *