Un poliţist din Cluj a refuzat mită un apartament şi 1.000 de euro, de la un şofer fără permis


Un poliţist din Cluj a uimit opinia publică cu verticalitatea de care a dat dovadă, după ce s-a aflat că a refuzat mită o mie de euro, apoi chiar şi un apartament. Oferta incredibilă a fost făcută de un şofer prins fără permis, care apoi a încercat să fugă de poliţişti.

Prima ofertă din partea şoferului a fost o mie de euro, gândidu-se că ar putea fi suficient să-i cumpere onoarea poliţistului, dar omul legii a refuzat şi i-a spus că poate fi judecat şi pentru tentativă de mită, pe lângă tot ce făcuse până acum, scrie observatornews.ro.

Crezând că o mie de euro este prea puţin şi probabil gândidu-se că puşcăria nu este în niciun caz o soluţie, bărbatul a mărit miza, un apartament. Poliţistul tot nu a cedat şi a înştiinţat superiorii despre oferta primită.

“În timp ce politistul întocmea actele şi discuta cu inculpatul, cel din urmă a continuat cu rugăminţile de a fi iertat, a scos banii din buzunar şi i-a oferit poliţistului, propunere refuzată din nou. După verificările efectuate şi după ce s-a constatat că inculpatul nu avea dreptul de a conduce autovehicule, de la data de 5 ianuarie 2020, poliţistul i-a adus la cunoştinţă că urmează să i se întocmească şi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 335 alin. 2 Cod Penal (conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România -n.red.) iar inculpatul, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, i-a promis poliţistului un apartament, promisiune refuzată din nou”, arată procurorii, citaţi de actualdecluj.ro.

Recent, bărbatul a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a scăpat de puşcărie, acceptând o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare cu suspendarea, sub supraveghere pentru doi ani.


About the author

Maya O.

View all posts