Un student a mers cu bicicleta 48 de zile ca să ajungă acasă, după ce toate zborurile au fost anulate


Kleon Papadimitriou, un student grec în vârstă de 20 de ani, a pedalat 3.500 de kilometri pentru a ajunge din Scoția în Grecia, după ce zborurile au fost anulate din cauza pandemiei, informează CNN.

Tânărul a avut nevoie de 48 de zile pentru a parcurge distanța până la destinație, pornind din orașul scoțian Aberdeen.

Papadimitriou s-a decis să pornească spre casă la finalul lunii martie, văzând că situația se agravează. A rezervat trei bilete de avion, însă toate zborurile au fost anulate.

„La începtului lui aprilie mi-am dat seama că voi petrece cel puțin următoarea lună în Aberdeen”, a povestit el.

Apoi, i-a venit ideea să meargă pe bicicletă până în Grecia. Tânărul participase la un concurs de ciclism în 2019 și se antrenase pentru el câteva săptămâni, însă aceasta era întreaga lui experiență în domeniu. A studiat situația și a ajuns la concluzia că poate realiza călătoria pe două roți.

Kleon Papadimitriou a cumpărat o bicicletă și și-a anunțat părinții și prietenii ce urmează să facă. Tatăl său a fost de acord, cu condiția să folosească o aplicație de monitorizare, prin care ei să știe în orice moment unde se află.

Pe 10 mai, înarmat cu provizii, un cort și un sac de dormit, Kleon a pornit spre Atena.

Tânărul a povestit pentru CNN că a mers între 55 și 120 de kilometri pe zi, trecând întâi în Anglia, iar de acolo în Olanda. A pedalat de-a lungul Rinului vreme de câteva zile în Germania, a trecut prin Austria și apoi a urmat coasta italiană până în zona de unde a luat o barcă înspre portul grec Patras. De acolo, a pedalat către Atena.

În timpul călătoriei, așeza tabăra pe câmpuri sau în păduri. La finalul fiecărei zile își nota parcursul, verifica traseul de a doua zi și lua legătura cu prietenii și familia. Odată cu trecerea timpului, tot mai mulți oameni au aflat de călătoria sa și au început să-l urmărească.

Kleon Papadimitriou apela la prieteni sau rude dacă existau în zonele prin care trecea, pentru a dormi și a face duș. „Fiind introvertit, am fost obligat să ies din zona de confort, în sensul în care dacă nu făceam anumite lucruri, nu aveam unde să dorm, nu aveam apă”, a povestit el.

Pe 27 iunie, la aproape 50 de zile de când plecase în călătorie, Kleon Papadimitriou a ajuns în Atena, unde era așteptat de familie și prieteni, dar și străini care îi urmăriseră parcursul.

sursa: www.digi24.ro


About the author

Maya O.

View all posts