Friptura bicarbonat

Un truc pe care bucătarii nu-l vor spune… Care este secretul pentru a găti friptura perfectă!


Nu există masă în familie sau întâlnire cu prietenii unde friptura să lipsească. Dar ce vă faceți atunci când descoperiți că aceasta nu a ieșit așa cum v-ați dorit? Există câteva trucuri pe care este bine să le știți, asta pentru a pregăti friptura perfectă.

Asezonați carnea cu 40 de minute înainte, folosind bicarbonat de sodiu…

Ce nu vă vor spune bucătarii este că bicarbonatul este soluția… Pentru ca friptura să se topească în gură, este foarte important să frăgeziți carnea corect, altfel gustul îi va fi afectat, iar textura va lăsa de dorit.

Mai mult, pentru ca friptura să aibă cel mai bun gust posibil, e indicat să asezonați carnea cu 40 de minute înainte de a o găti, cu puțin bicarbonat de sodiu. Acesta din urmă va frăgezi carnea și îi va oferi un gust nemaipomenit.

Este o greșeală uriașă să gătiți carnea imediat ce ați scos-o de la frigider pentru că riscați să aveți un exterior ars iar interiorul să fie crud. Așadar, lăsațit-o puțin la temperatura camerei.

Dacă vreți o friptură nemaipomenită, atunci nu trebuie să alegeți carne macră, fără nici un pic de grăsime. Tocmai această grăsime de care toată lumea să ne ferim este principalul factor pentru aromă.

Multă lume face o altă greșeală când pune carnea pe grătar: o întoarce o singură dată. Pentru o friptură suculentă, aceasta trebuie întoarsă de mai multe ori, mai ales când flacăra e foarte puternică. Nu în ultimul rând, după ce ați luat carnea de pe grătar, nu trebuie să o tăiați imedait, pentru că își va pierde gustul.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns