Viața grea

Uneori trebuie să treci prin cele mai grele situații de viață, pentru a le aprecia pe cele mai frumoase!


Viața este imprevizibilă. Niciodată nu știi ce sau cine te așteaptă  după colț.

Ajungi în această lume ca o bucată de hârtie goală și dintr-o dată începi să realizezi faptul că, toate consecințele existenței tale sunt cu adevărat dureroase.

Oamenii încep să te modeleze așa cum preferă ei. Treci prin primele lacrimi, prima luptă, rămâi cu traume.

Cazi și simți că vrei să renunți. Se pare că este mai ușor așa. Răzbunarea reprezintă o presiune și acceptarea realității urâte arată mult mai simplu decât lupta împotriva ei.

Cu toate acestea, vei găsi cumva curajul și puterea să te ridici. Stai în genunchi. Și acum ești determinat să iei, cu adevărat, lumea în piept. În loc să te evapori sub presiune, lași presiunea să te transforme într-o persoană mai puternică.

Îți dai seama că există o lecție în fiecare tragedie.

Dar, viața  te împinge din nou în abis. Te lovește când te aștepți cel mai puțin și, din nou, cazi în jugul pe care îl urăști. Acum ești aruncat și mai adânc, decât înainte.

Numai că, de această dată, ești gata să te ridici și să continui mersul, fie el chiar și prin noroi.

Acum ești un războinic rezistent și neînfricat, cu un set mare de abilități pe care le-ai dezvoltat de-a lungul anilor. Ai instrumentele necesare pentru a te ajuta singur. Și tu ești suficient de curajos ca să nu lași obstacolele să te intimideze.

Frica ta se transformă în încredere. Insecuritatea se transformă în determinare. Rușinea se transformă în măreție. Ești o persoană nouă.

Și în sfârșit înțelegi că uneori viața nu este ceea ce dorim să fie. Uneori, viața este exact ceea ce se întâmplă în timp ce ne facem planuri în legătură cu aceasta. Ca o muzică de fundal liniștită.

În final, îți vine ceva în minte și înțelegi că, uneori, trebuie să treci prin cele mai grele experiențe din viață, pentru a le aprecia pe cele mai bune.

Fie că este vorba despre dragoste, prietenie, muncă, familie, probleme personale, sunt zile rele și furtunoase, care ne ajută să le apreciem pe cele bune, cele însorite.

La sfârșitul zilei, trebuie să ții minte că, indiferent cât de dureroasă este experiența ta, există întotdeauna o anumită lecție care trebuie învățată.

Viața ne va provoca mereu cu ajutorul obstacolelor urâte, de-a lungul drumului.

Depinde de noi cum ne descurcăm. Dacă vom învăța din acel moment sau vom lăsa să ne distrugă, suntem singurii responsabili de fericirea noastră.

Deci, iată o mărturisire pentru tine.

Am învățat acest adevăr pe calea cea grea. Nu face aceeași greșeală ca mine!

Dacă ești în căutarea disperată, pentru un sfârșit fericit, faci lucrurile greșite. Nu este niciodată despre destinație. Este vorba despre întreaga călătorie. Este vorba despre învățarea din greșelile și tragediile tale, fără a te ascunde de ele. E vorba de acceptarea realității amare.

Pentru că acesta este singurul mod în care crești!

Numără binecuvântările, învață din greșeli și nu renunța niciodată, prietene!


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns