Vedete cu afectiuni mentale

Vedete de la Hollywood, care suferă de boli mintale!


Viața vedetelor de la Hollywood pare a fi un vis inimaginabil: conturi mari în bănci, odihnă pe insule, petreceri zgomotoase, etc. Dar unele celebrități trebuie să plătească pentru viața lor fabuloasă cu propria sănătatea, inclusiv cu cea mintală.

În acest articol, vorbim despre vedete de la Hollywood care suferă de tulburări psihice.

Angelina Jolie

Mulți o cunosc pe Angelina Jolie ca fiind actrița talentată, mamă a multor copii și ambasador al ONU.  În plus, a primit și titlul de cetățean de onoare al Cambodgiei, titlul de doamnă cavaler, desemnat de Regina Marii Britanii Elizabeth a II-a și Premiul Umanitar al ONU pentru activitățile sale active de voluntariat. Cu toate acestea, această femeie aparent activă și energetică, a suferit mulți ani de depresie severă.

Totul a început în 2007, când, după șapte ani de luptă cu cancerul ovarian, mama ei a murit. După aceea, Angelina a efectuat mai multe operații pentru a reduce riscul dezvoltării unei afecțiuni oncologice (masectomie și îndepărtarea ovarelor), ceea ce i-a afectat serios starea de sănătate.

Elton John

Faptul că Sir Elton John trece printr-o perioadă dificilă de viață a devenit cunoscut în anul 2002. Sa dovedit că muzicianul a suferit mult timp de bulimie și, de asemenea, s-a luptat cu dependența de droguri. În total, artistul a fost nevoit să fie tratat timp de patru ani, pentru tulburările sale mentale.

JK Rowling

E greu de crezut că autorul poveștilor magice despre Harry Potter a trebuit să treacă prin tratament în ambulatoriu pentru a depăși cea mai gravă dintre depresii.  Probleme din viața scriitoarei au început când mama ei a murit. După un timp, Rowling și-a părăsit soțul și situația s-a înrăutățit.

Mel Gibson

Actorul celebru de la Hollywood, a intrat adesea în situații neplăcute, care, după cum sa dovedit mai târziu, a fost rezultatul unei tulburări manie-depresive. El a fost diagnosticat cu această boală în anul 2010, când a fost anchetat pentru bătăile pe care i le dădea soției.

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones, a vorbit mereu despre boala ei, psihoza maniaco-depresivă. Femeia a îndemnat toți oamenii care suferă de această tulburare să nu se ascundă și să nu încerce să se ocupe de problemă singură, ci să se supună unui tratament complet.

Jim Carrey

Cine ar fi crezut că cel mai faimos comedian de la Hollywood suferă și de o depresie prelungită. Îl vedem ca fiind un bărbat energic, vesel și zâmbitor pe ecrane, însă el ia doze uriașe de antidepresive, pentru a face față situației sale.

Din copilărie, Jim Carrey a visat la o carieră în actorie, dar soarta l-a supus la multe teste. Într-o zi, tatăl lui Kerry și-a pierdut slujba, iar întreaga familie a trecut prin dificultăți financiare. Din acel moment au început primele probleme mentale.

“Toată lumea vede o mască pe care o consideră a fi fața mea, dar de fapt, în spatele ei se află fața unui adolescent speriat, ale cărui rude aproape că au ajuns pe stradă. Nu pot scăpa niciodată de el.”

De-a lungul anilor, situația s-a înrăutățit și, în anul 2015, a ajuns la apogeul său. Iubita Jim Carrey, cu care avea o relație deja complicată, s-a sinucis, iar acest act a vandalizat psihicul actorului.


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns