Viaţa nu este o luptă, nici o şcoală şi nici o tragedie, este o călătorie care poate fi trăită cu bucurie


Nu încerca să îţi trăieşti viaţa în aşa fel încât să îi mulţumeşti pe toţi. Oamenii sunt din ce în ce mai pretenţioşi şi te apreciază din ce în ce mai puţin. Urmând acest scop în final te vei îneca.

Nu scrie, nu iubi, nici nu trăi pentru bani, cu ajutorul banilor vei reuşi să faci toate acestea. Nu sunt puţini la număr cei care confundă uneltele cu scopul.

În lumea aceasta totul este despre tine, dar nu privi acest adevăr prin prisma egoismului, îmbrăţişând ideea că tu eşti buricul Pământului și ceilalți sunt doar spectatori. Fiecare om este buricul Pământului pentru el şi spectator pentru ceilalți, ca să adulmece viaţa pe deplin.

Viaţa nu este o luptă, nici o şcoală şi nici o tragedie, este o călătorie care poate fi trăită cu bucurie.

Ceea ce nu te ucide astăzi te face mai puternic, până când se va întoarce la tine ca să te ucidă. Te temi de afirmaţia mea? Doar nu ai vrea să trăieşti o mie de ani aici şi aşa, în condiţiile despre care te plângi mai tot timpul.

Nu fugi de singurătate ca să nu alerge ea după tine.

Fii bun cu oamenii care sunt răi cu tine ca ei să îşi amintească faptul că ai fost bun cu ei atunci când vor dori să fie răi cu tine pentru a doua oară şi vor fi buni cu tine pentru prima oară. Orice altceva ai încerca să faci, fie să te răzbuni sau să fii indiferent, vine din slăbiciune şi îţi va pricinui neplăceri mai târziu.

Nu încerca să îţi faci dreptate în faţa oamenilor cu orice preţ. Părăseşte zonele de conflict și pe oamenii care ţi-au dovedit în repetate rânduri că nu te agreează.


About the author

Maya O.

View all posts