Vremea azi, 29 septembrie. Vin ploi abundente și vânt puternic


Astăzi, vremea se răcește, iar atmosfera instabilă cuprinde toată țara. În jumătatea de nord, plouă pe tot parcursul zilei.

Cantitățile de apă vor depăși, în general, 30 de litri pe metru pătrat, însă, în Maramureș, în Transilvania, în Moldova și în zona de munte, se vor acumula până la 60 de litri de apă pe metru pătrat.

Vântul se intensifică în ținuturile sudice, prin centru și la munte, cu viteze de 45…55 km/h.

Maximele ajung la valori normale pentru această perioadă și se încadrează între 14…15 grade în depresiuni și 23 de grade pe litoral.

Miercuri, continuă să plouă consistent în special în jumătatea de nord a țării, iar, în zona înaltă de munte, va cădea lapoviță.

Vântul va agita atmosfera în special în ținuturile sudice, dar și pe crestele Carpaților Meridionali.

Joi, regăsim aceeași situație: în jumătatea de nord a țării vor fi ploi abundente și cantități mari de apă, în regiunile sudice vântul va sufla cu putere, iar pe creste va cădea lapoviță.

Vineri, mai scăpăm de ploi și vremea se mai încălzește. Vântul se întețește în vest și la munte, iar maximele ajung până la 27 de grade.

Vremea în țară

Vedem cum arata vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici, găsim înnorări accentuate și ploi slabe, mai ales în prima parte a zilei.

Vântul agită atmosfera și atinge viteze de până la 55 de km/h, iar vremea se răcește și nu vor fi mai mult de 23 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem aceeași situație: atmosferă închisă, ploi slabe până în orele prânzului, iar temperaturile scad față de ieri și ajung la valori normale pentru această perioadă.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vin averse mai serioase, ce pot acumula până la 60 de litri de apă pe metru pătrat.

Maximele scad cu vreo 4 grade față de ziua trecută și ating 19 grade în sudul regiunii, în timp ce în Bucovina valorile termice nu depășesc 16 grade.

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș avem vreme mohorâtă, cu mulți nori de ploaie. Aversele vor fi consistente și pot aduna 40…60 de litri de apă pe metru pătrat.

Și pe aici va fi destul de răcoare, iar temperaturile se încadrează între 16…18 grade.

În ținuturile vestice găsim atmosferă schimbătoare: din când în când, se înmulțesc norii și vin ploi slabe, însă o să avem parte și de scurte momente însorite.

În plus, vântul se întețește și va atinge viteze de până la 55 de km/h.

În Transilvania sunt anunțate ploi serioase, ce pot acumula până la 60 de litri de apă pe metru pătrat.

Vântul suflă cu putere, iar temperaturile rămân destul de modeste și nu trec de 15 grade în depresiuni și 18 grade în vestul regiunii.

În Oltenia ne așteptăm la averse consistente și cantități mari de apă, în special în zona de munte. Vântul se întețește, iar maximele au valori normale pentru această perioadă.

Și în ținuturile sudice avem ploi abundente, în special în prima parte a zilei. Vântul mai agită atmosfera din când în când, iar temperaturile ating 23 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București, avem vreme închisă și se face mai răcoare. În prima parte a zilei apar câteva averse, iar vântul are unele răbufniri.

Nu prea zărim soarele, iar la amiază termometrele vor indica 22 de grade Celsius.

Și miercuri mai apar ceva nori, e posibil să picure din când în când, iar vântul va sufla cu viteze de 50 Km/h.

Temperaturile se mențin în limite normale, iar pe la prânz se ating vreo 21 de grade.

Joi avem atmosferă schimbătoare, câțiva nori de ploaie, vânt activ și o maximă în jur de 20 de grade.

Ziua de vineri ne-aduce vreme plăcută, mai mult soare, vânt domol și temperaturi în creștere.

Se face mai cald decât ar fi normal la început de octombrie, iar maxima ajunge pe la 25 de grade.

Vremea la munte

Și la munte găsim atmosferă mohorâtă și se mai răcește puțin. Ploile vor fi consistente și se vor acumula până la 60 de litri de apă pe metru pătrat.

Vântul suflă destul de tare, iar, noaptea, pe creste, va cădea lapoviță.

Miercuri se mai răcește puțin și o să avem vreme tare neplăcută: ploi destul de consistente, vânt intens și lapoviță în zona montana înaltă.

Joi rămânem cu atmosfera închisă și mai vin ceva ploi. Vântul continuă să sufle tare în zonele de creastă, pe unde se mențin condițiile de lapoviță.

Vineri prindem vreme mai bună. Se încălzește ușor, ploile apar sporadic și doar vântul mai are unele răbufniri la altitudini mari.

Sursa: StirilePROTV


About the author

Maya O.

View all posts